47-годишен мъж от Варна ще бъде съден за участието му като

...
47-годишен мъж от Варна ще бъде съден за участието му като
Коментари Харесай

Съдят муле в телефонни измами за 19 000 лв. във Варна

47-годишен мъж от Варна ще бъде съден за присъединяване му като помощник в две телефонни измами, чийто уредник още не е открит.

Мъжът е изиграл ролята на „ муле " в лъжливата скица.
Д.К. бил арестуван на 16 март 2023 година, откакто била открита неговата съпричастност към осъществена в същия ден телефонна машинация.

Мъжът взел близо 11 000 лева, хвърлени през терасата от стара жена, които трябвало да занесе в Румъния.

Той обаче бил задържан, а парите - открити и върнати на потърпевшата.

Освен сумата от 10 831,72 лв., дамата хвърлила и
златни украшения, като си мислела, че по този начин оказва помощ на служители на реда в разплитането на лъжлива скица.

Разследващите открили, че 47-годишният обвинен взел участие със същата задача и в друга машинация, осъществена на 14 март 2023 година. Тогава мъжът занесъл в Румъния 7900 лв., които взел персонално от стара жена.

Д.К. се срещнал с нея и без да знае съответния мотив за предаването на парите, ги взел и извършил ангажимента, която имал с неустановения си съизвършител.

И в двата случая пострадали били възрастни дами – на 75 година и на 76 година, които били уверени в диалог по телефона с чужд мъж, че оказват помощ на органите на Министерство на вътрешните работи за залавянето на телефонни измамници. Жените повярвали, че като се включат в схемата и предадат спестяванията си, ще дадат опция на служители на реда да заловят измамниците.

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и досега не е бил осъждан.

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Районния съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост " от 1 до 6 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР